Indira 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Henna

In jos 
AutorMesaj
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Henna   3/2/2011, 11:54


Ce este Henna?
Henna este derivat din Lawsonia inermis, o planta care creste să fie 4-8 metri înălţime în climat cald şi pot fi găsite în Iran, Pakistan, Siria, Persia, Maroc, Palestina, Yemen, Egipt, Uganda, Tanzania, Afganistan, Senegal, Kenya, Etiopia, Eritreea, şi India. Frunze, flori şi crenguţe de plante sunt la sol în praf fin care conţin proprietăţi naturale moarte numit taninuri; pulbere este apoi amestecat cu apă fierbinte.

diferite nuante sunt procurate prin amestecarea henna cu frunze şi fructe de alte plante, cum ar fi indigo, ceai, cafea, cuişoare şi lămâie. Pasta rezultată este adesea folosit ca un colorarea părului. În timpul cald, henna actioneaza ca un agent de răcire atunci când este aplicat la palme şi partea de jos a picioarelor. Atunci când sunt utilizate în arta decorativă corp, zahăr şi ulei sunt, de asemenea, adăugate la amestec pentru a consolida culoarea şi longevitate de design.

În timp ce henna este cunoscut de multe nume, inclusiv Henne, Al-Khanna, Jamaica Mignonette, egiptean Privet si Smooth Lawsonia, arta de a cererii sale este menţionată ca henna (arabă) sau mehndi (indian).

Istoria Henna
Secole de migraţie şi a interacţiunii culturale face sarcina de determinare a originii henna este exact unul complex. Cu toate acestea, istorici argumentează că henna a fost folosit de cel puţin 5.000 de ani în atât capacităţile cosmetice şi de vindecare. Unele studii susţin henna originea în India antică în timp ce alţii susţin că a fost adus in India de moghuls egiptean în secolul al 12-lea CE Totuşi, alţii vor susţine că tradiţia de a aplica henna la corpul a început în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord în cele mai vechi timpuri.

Cercetările arheologice indică henna a fost folosit în Egiptul antic pentru a pata degetele de la maini si picioare ale faraonilor înainte de mumificare. Dar de cercetare, de asemenea, susţine faraonilor egipteni nu au fost numai de a folosi henna. Ani, un scrib mumificat (1400BC), a avut unghiile colorate cu henna. Există, de asemenea, mai multe picturi medievale care descriu Regina din Saba decorate cu henna pe drumul ei pentru a satisface Solomon.

Arta de henna decorare a fost practicata in Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Asia de Sud, şi Europa şi a fost folosit de către hinduşi, sikh, evrei, musulmani, creştini, păgâni, şi altele.

Cum Henna este folosit?
Henna a fost folosit de secole pentru decorarea corpului. Egiptenii antici folosit henna inainte de mumificare. Oamenii din toata lumea continua să folosească henna, în primul rând pentru scopuri cosmetice. Cu toate acestea, în ţările în care henna este înrădăcinată în tradiţia istorică, membri ai clasei muncitoare mai frecvent se aplice henna pentru scopuri medicinale şi vindecare. În Cairo, Egipt, de exemplu, mulţi cetăţeni clasei muncitoare a avut mâinile şi picioarele înmuiată în henna pentru a produce o acoperire solidă, care diferă de la designul decorative comun, care este de obicei, aplicate pentru nunţi şi alte celebrări.

Ca o instalaţie de vindecare, condiţiile de henna, curata, culori şi răceşte pielea. Atunci când se aplică pe păr, ea are acelaşi efect. Milioane de oameni din Asia şi Africa se aplică în mod regulat henna pentru parul lor. În aceste regiuni, henna este ieftin, uşor disponibile, şi ajută la rece scalp în lunile de vară fierbinte.

Formă de artă de henna (arabă) sau mehndi (hindi) variază de la regiune la regiune. Diferite modele au un sens diferit pentru membrii fiecărei culturi, cum ar fi sănătatea bună, fertilitate, înţelepciune, protecţie şi iluminarea spirituală. În timp ce arabă modele henna sunt de obicei modele mari, florale la nivelul mâinilor şi picioarelor, mehndi indian implică linii fine, subtiri pentru modelele Lacy, florale şi Paisley care acoperă întreaga mâini, antebraţe, picioare şi gambe. modelele africane henna sunt modele îndrăzneţe, mare geometrice.

Mai multe despre Mendhi
Mendhi este o forma antica arta indiana, care a fost realizată de generaţii în etc Orientul Mijlociu, India, Pakistan, dar a fost recent popularizată de către Statele Unite ale Americii celebrităţi (de exemplu, American pictograma de muzică pop Madonna "Ray of Light" muzica video).

Femeile din India sunt în mod tradiţional tatuat pe mâini şi picioare, interioare de arme lor şi până gambe lor cele mai multe ori pentru o nunta, sau alta ocazie speciala. Uneori piept, gat si gât va fi tatuat. Subiectul este destul de abstract, şi încorporează adesea simboluri religioase şi de bun augur.

Context istoric de Mendhi
Utilizat pentru a aduce un omagiu la corp, cosmetice şi parfumuri au fost, de asemenea, esenţiale pentru femeie indian, a cărui datorie era să apară ispititoare la iubitul ei. Colorarea unghiilor, pielii si parului cu henna este modul preferat de a consolida frumuseţe în rândul femeilor din Orientul Mijlociu, de asemenea. În faimosul tratat indian pe dragoste, Kama Sutra (compilat între 100 şi 600 CE), femeile sunt sfătuiţi să înveţe arta tatuajului şi a "colorarea dintilor, articole de îmbrăcăminte, părul, unghiile, şi organisme." Cosmetice, de asemenea, a servit ca o emblemă a rang de clasă sau de castă; plasarea de podoabe faciale separate castele superioare de la cea mai mică. Multe femei indiene încă mai folosesc produse cosmetice în cale antica; pleoapele sunt colorate cu o vopsea pe bază de antimoniu, faţa şi braţele sunt galbene pătate cu praf de şofran, şi tălpi de picioare sunt înroşită cu henna.

Mai multe despre Henna
Aplicarea de henna la organismul nu este nici dureros, nici otravitoare. Atunci când este utilizat în decor corp, henna poate fi gândit ca un organic derivat din "tatuaj temporar." Este pur şi simplu o metodă de desen diferite modele pe piele, fără utilizarea de ace. Ca pielea absoarbe şi reacţionează cu pulbere henna, pielea este de fapt colorate pentru o perioadă de până la patru săptămâni. Deoarece henna este o pata natural, nu poate fi frecat off sau îndepărtate cu apă şi săpun.

Henna este sensul tradiţional decorarea variază de la cultura la cultura. Utilizarea mai populare tradiţionale este legat strâns cu nunţi şi pregătirea de mireasă; aceste desene sau modele tind să fie cele mai ornate, care acoperă cea mai mare zona. Alte utilizări includ celebrarea de circumcizie, sarcina, nastere, el Eid (de sfârşitul Ramadanului), pentru noroc şi protecţie de deochi şi djinn (spirite maligne deşert, sau "genii"), camaraderie de sex feminin şi frumuseţe. În funcţie de cultură, oamenii se pot folosi ca şi femeile, de obicei în scopuri mai mult simbolice; modele masculine sunt în general foarte de bază, simple şi mici în design.

modele tradiţionale indieni şi pakistanezi tind să fie foarte complicate, cu un design dens şi de detaliu. Aceste modele sunt cele mai multe ori abstracte, care implică forme Paisley, linii, puncte, etc modele non-musulmane nunta, poze de peşte, păuni, iar oamenii pot fi găsite.

Tradiţionale Mijlociu arta de Est corp henna este mult mai abstract şi mai puţin dense cu un design featuring modele florale graţios şi de viţă de vie. Acestea sunt mult mai puţin complexe decât modele indian / pakistanez. Nord modele africane sunt, de obicei, de asemenea, simple, dar tind să prezinte forme geometrice, desene şi modele cu simboluri abstracte.

În non-tradiţionale americane si europene pop-cultura, henna decorare este practicat de bărbaţi şi femei deopotrivă. Mainstream America rămâne fascinat cu podoaba corp şi practicile frumusete de la alte culturi.

Design non-tradiţionale tinde să fie un amestec de toate cele de mai sus si este mult mai personalizată pentru fiecare individ. S-ar putea ca o parte special de un design indian şi doriţi infuzat un simbol semnificativ pentru el sau ea. Există, de asemenea, simboluri imagine (ca în astrologic şi mitic & nativ american, etc), simboluri religioase sau spirituale (pentagrame, cruci, ankhs, Om, etc), sau script-ul / scriere de la alte culturi (rune, caractere chinezeşti, arabă , tibetan sau sanscrita, etc). Alţii aleg modele pur în scopuri estetice, cum ar fi spaţii viţă de vie sau modele filigran. Soiul potenţial în design este practic nelimitat.

decorarea Henna va supravieţui în utilizări tradiţionale în culturi specifice etnice şi în cadrul diferitelor comunităţi din Statele Unite. Arta bogat frumos de henna nu cunoaşte frontiere, în cultură, etnie, sex, convingeri religioase sau spirituale. În formele sale mai multe, henna decorare este cu adevărat un dar de frumuseţe, atingeţi şi încredere.

☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_Indira_☆_Forum_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆

Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:07Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:09


Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:09


Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:11


Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:12Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:15Sus In jos
Rubina Dilaik
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 1115
Stare de spirit : Happy

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 12:16


Sus In jos
Bubbles.ZuZu
Raj/Rani
Raj/Rani
avatar

Zodia : Varsator
Mesaje : 11525
Stare de spirit : mereu zambareata

MesajSubiect: Re: Henna   3/2/2011, 13:32

superbe poze
Sus In jos
http://indira.forumz.ro/
Emily
Moderator
Moderator
avatar

Zodia : Sagetator
Mesaje : 150
Stare de spirit : fericita

MesajSubiect: Re: Henna   5/2/2011, 22:24

informatii interesante..si pozele excelente...

☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_Indira_☆_Forum_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆_☆

"Iubirea vine la întâmplare: pe unii, Cupidon îi ucide cu săgeţi, iar pe alţii cu capcane."
Sus In jos
http://emilytza96.hi5.com
Bubbles.ZuZu
Raj/Rani
Raj/Rani
avatar

Zodia : Varsator
Mesaje : 11525
Stare de spirit : mereu zambareata

MesajSubiect: Re: Henna   11/3/2011, 18:50

Sus In jos
http://indira.forumz.ro/
Bubbles.ZuZu
Raj/Rani
Raj/Rani
avatar

Zodia : Varsator
Mesaje : 11525
Stare de spirit : mereu zambareata

MesajSubiect: Re: Henna   11/3/2011, 18:50

Sus In jos
http://indira.forumz.ro/
Bubbles.ZuZu
Raj/Rani
Raj/Rani
avatar

Zodia : Varsator
Mesaje : 11525
Stare de spirit : mereu zambareata

MesajSubiect: Re: Henna   11/3/2011, 18:51

Sus In jos
http://indira.forumz.ro/
dia_tzuchi
Admin
Admin
avatar

Zodia : Rac
Mesaje : 16
Stare de spirit : vesela tot timpu :)

MesajSubiect: Re: Henna   5/7/2011, 10:20

ce modele frumoase divine absolut superbe love struck:X:X: 8-> doamne mor dupa ele rveau si eu cryingcryingcryingcrying
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Henna   

Sus In jos
 
Henna
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Despre coafuri si ingrijirea parului -2

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Indira :: India :: Picturi cu Henna-
Mergi direct la: